Sa souvraya niende misain ye.

nekompletno i neodlučeno

Toplo jutro se polako počelo buditi, razotkrivati tamu i polagano bljedilo tamu. Vjetra nije bilo, kao i cijelog ljeta do sada, vrućine bez vjetra. Vjetra je jedino bilo par dana dok je pljusak bio, ali ništa više. Pijetao iz nečijeg dvorišta dao znak za buđenje. Barem je mislio da nekoga budi. Subota je rijetko kome radni dan tako ranog buđenja, još manje samome gradu. Pa, ovako mali gradić može imati koga, ali niti auta na cesti, a autobusi prazni. Tišina. Pijetao se opet oglasio.
| „Volio bih da balavac začepi više“ pomisli jedan čovjek, žureći kroz sve rjeđu tamu, njegov hod tih, lagan. Imao je na sebi crne starke sa crvenim rubovima, smeđe kratke hlače, bijelu majicu i bijeli vojnički prsluk. Tipičan nu metal stil, barem na njemu nešto uobičajno za vidjeti. Taj crnokosi dječak, već dobro razvijen, skoro i kompletan, sa zelenoplavim očima, ravnih obraza i neurednim ogustim obrvama, često je hodao pustim i mirnim ulicama gradića Harkad u ove rane sate. Pecivo koje je jeo imalo je okus na pepeo u njegovim ustima, makar je bilo fino i svježe tijesto, čiji se miris primjetio prije samog dječaka. Žurno koračeći kroz redove kuća, bio je fokusiran samo na destinaciju, dok je mozak slagao informacije o događajima, planovima i očekivanjima. Bio je veoma napet, obližnji psi su dizali glave na osjet napetosti i počeli lajati.
| „Oh, daj zašutite budale, nastavite ganjati svoj rep, ko da vam želim kaj zla. Idioti.“ Ubrzao je hod. „Nije niti meni drago što ste na lancima, ali ako njušite opasnot, porazmislite malo koliko puta vam je netko takav ušao u dovište u ovo doba. Da imate pameti ne biste bili zatočeni…“ i oholo pljune u otvor kanalizacije. „I u pakao nek se gone budale kaj vas na lancima drže i ne šeću, trunete jadnički“ zalajao je pas „ali ŠUTITE!!!“ i pehne sa žalosti u sebi kamen na putu koji je pogodio u znak na cesti koji je odzvonjavao jutrom punom jekom. Svi psi su počeli lajat na nastalu buku. „Jebem ti mater“ opsuje on i bijesno prekoračuje preko ceste, da nakon par kuća bas na ogradi ga malčice prepadne, na što je ovaj odgovorio bijesnim zamahom lijeve ruke i umornim uzdahom. Bio je tako umoran. Zašto ga pesi jednom ne ostave na miru? Pijetao se oglasio opet. Zavrtio je glavom od nemoći.
| Držeći se za glavu lijevom rukom ostatak puta, došao je do svog staništa. Bijela kuća sa smeđim dnom i šalaporkama, te crnim krovom i jednim balkonom iznad ulaza. Ograda kuće je bila isto smeđa, sa cementiranim puteljkom prema kući, koji je dosezao skroz do zadnjeg djela kuće, gdje je i prebivao. Ušao je preko ograde da ne ruži ulaznim vratima i krenuo je do svog prozora, da ga dočekaju zaklopljene šalaporke – zaboravio ih je odškrinuti. Tiho je opsovao i naslonio glavu na njih. Ostao je u tom položaju par minuta dok se nije vratio u stvarnost sa planom. Kimnuo je glavom, vjerojatno zraku. Krenuo je prema stražnjem djelu dvorišta, na drugi kraj kuće, po sakriveni ključ. Posebno tiho je išao uz prozor njegovih roditelja, nebi bilo lijepo da otac sazna da ga nije bilo cijelu noć doma. Pogotovo ne i gdje i s kim. Zašto roditelji moraju biti skoro uvijek protiv djece? Zar su oni zaboravili kako je to? „A kaj se bunim“ pomisli. „Mi danas imamo internet i pizdarije, a oni su išli na pašu sa kravicama. Pitam se tko je svijesniji stvarnosti. Možda su oni više oko života, ali mi imamo jače opće gledište. Ah, kaj se zamaram…“ Našao je ključ gdje i treba biti, smiješak se pojavio na nj. licu.
| Vraćajući se istim putem, opet se šuljao uz prozor spavaće sobi njegovih roditelja. „Neka spavaju i ne brinu me“ pomisli, „manje glavobolje za mene“, kada mu sine – nije čuo očevo hrkanje. Obuzela ga hladna briga. Okrenuo se i polagano došao do prozora, kada je čuo tihi razgovor…

21.07.2007. u 12:45 | 1 Komentara | Print | # | ^
  srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Studeni 2009 (2)
Srpanj 2008 (1)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (1)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (1)
Srpanj 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Opis bloga

Na ovom blogu se nalaze moje male priče, tj.skice, crtice. Tekst je zbunjujuć, tek toliko da napišem i postam si na internet i da kasnije spojim, jer pišem u dijelovima, kako me uhvati inspiracija, tako pišem, bez plana. Čitajte ako hoćete, ovo je za mene, a ako vam se svidi, komentirajte...i dobrodošli :)

NOTE: Među prvim stvarima, zanemarite gramatičke i pravopisne promašaje, ejr dok pišem uglavnom uopće ne pratim pažnju na to već se koncentriram da sve napišem. Uglavnom će te pročitati nešto vezano uz ime "Garcia", no ime je nebitno, već samo imenom oslovljavam glavnog lika, tj.jednog lika, a sad će li taj lik biti on, netko drugi (a ne "pravi" Garcia) ili ime promijenjeno, vidjeti će se. Kao što rekoh, (to) tu su mi "crtice", još se mnogo toga ima za promijeniti, nadovezati, izmijeniti, čak izbrisati - a pošto ne volim stavljati nešto u zaborav, biti će vjeroajtno iskorišteno u druge stvrhe. My own fantasy world...


piče na stranici:
1."moderno" #1
2."moderno" #2
3.Jaws of Destiny: After the felt
4.Garcias' suffering
5.Pustite me da vrištim
6.Garcias' awakening
7."Why?" (very incomplete)
8.my-imaginated Morequin's end
9.Await in Narsitis

o Autoru

Autor je jedan čovjek koji od rođenja nije oduševljen okolnim svijetom, pa većinu svog vremena provodi pred kompjutorom, u svojoj tamnoj sobi i u prirodi gdje nema ljudi i mašta svoj svijet. Svjestan je stvarnosti, samo voli pisati priče i pjesme, izražavati se rječima, makar ga ponekad izdaju. Nije neki specijalni pisac, niti nema tu titulu, samo voli pisati, i misli pisati dok ne prestane postojati. Nije mu cilj ostaviti trag u povijesti, već jedostavno da opiše svoje svijetove i fantazije, da pruži još barem jednu sliku. Često ubacuje elemente te podatke o kojima i sam malo zna ili čak ništa i navodi sliku kako misli da bi izgledalo. Među glavnim vodama mu je magija, favorit - vremenaska magija, tj. moć vremena, izbor i odluke ljudi, manipulacija, ljubavne strasti, nadnarevni umovi (tako i dr.stvari nadnarevne prirode - zašto se bojati i uništavati kada možeš proći i istražiti?).
Jedna od knjiga koje su mu otvorile oči i dale uvid u neke stvari, tj. štivo koje ga je "prikovalo" je serijal knjiga "Wheel of Time", fantasy saga od jedanaest nastavaka, te sljedeći se piše. Autor je Robert Jordan (to mu nije pravo ime, već pseunonim). Voli fantasy knjige, ali vrhunskog sadržaja, goth tematiku i mističnost, kao i Manga "stripove" (ne voli taj izraz - strip) i među boljima mu je Manga "Priest" od Min-Woo Hyung . Od ozbiljnijih knjiga voli ruski realizam (Fjodor Mihajlovič Dostojevski) i američki romantizam (Edgar Allan Poe). Za sada toliko o tome. Autor je filozovskog jezika, čudne mašte i još čudnije pameti i lako promjenjivog raspoloženja, "kak ga pukne" bi se reklo. Veoma cjeni glazbu, nema najdražeg benda ili pjevača, sve što pobuđuje emocije je vrijedno slušanja, melen za unutrašnjost, bio gnjev ili radost.



Fellow Writers

Kanoe - The Messiah of Silence (priče)
The Devil Herself (priča)
Poet of darkness (pjesme, priča)
kalu the maggot (priča, pjesme)
[opheliac] (priče, pjesme)
Pascal (još nije ništa objavio, al natjerat ću ga!)
Dark Lantern (priča)
Bystender (pjesme)

ostalo

Mange i knjige:
o Manga "Priest"
o knjizi "Wheel of Time"

Stvaratelji:
Edgar Allan Poe
Robert Jordan
Fyodor Mikhailovich Dostoevsky
Hideo Kojima
Amy Hennig (no link)
Vanessa Mae


Igre:

(određene po ili mojoj igrivosti i/ili priči (to je samo lista, ništa posebno)):
Final Fantasy
Armored Core
Star Wars: KotOR II: TSL
Silent Hill
Legacy of Kain
Warzone 2100